A Journey Towards Better

Travel Photography
NordamerikaEmpire State Building, New York City, USA.


Brooklyn Bridge, New York City, USA.

Empire State Building, New York City, USA. New York er efter min mening den mest fotogene by, der findes. Jeg havde fornøjelsen af at bo der i tre måneder, og har siden været tilbage mange gange. Bygningen, som stadig er en af de mest markante i byen, er 381 meter høj og blev færdiggjort i 1931.

Jeg havde idéen til dette billede, og ventede blot på en dag, hvor solen ville skinne efter regnvejr. Jeg cyklede ned til bygningen og fandt en egnet vandpyt, så jeg kunne fotografere bygningens spejling. Jeg endte med at vende bygningen rigtig, selvom det faktisk er taget på hovedet.

Brooklyn Bridge er en af de tre broer, der forbinder Manhattan med Brooklyn. Der er tale om et klassisk New York monument, som stod færdig i 1883. Broen, som strækker sig 1834 meter over East River, var verdens længste hængebro da den blev bygget.

Også her havde jeg fordelen af at bo i byen. Da jeg vågnede og så tågen, var jeg ikke tvivl om at jeg skulle ned til havnen. Den mest markante bropille er placeret i det venstre gyldne snit, og Manhattan Bridge i baggrunden er med til at skabe dybde i billedet. Tågen og den sort/hvide konvertering giver dramatik.Manhattan, New York City, USA.


Manhattan, New York City, USA.

Manhattan, New York City, USA. Billedet er taget under en vandretur i byen, hvor jeg faldt over denne spejling. I venstre side af billedet ses spejlingen af den 246 meter høje Met Life bygning, som stod færdig i 1963. Etter at Pan Am gik konkurs i 1991, blev bygningen overtaget av den nuværende ejer Metropolitan Life Insurance Company.

Billedet er taget med vidvinkel (17 mm) for at få så meget som mulig med på trods af den korte afstand til bygningen. Ved brug af vidvinkel fås de typisk faldende linjer, som jeg i et mindre omfang har justeret i photoshop. De faldende linjer kan evt. minimeres ved at anvende et såkald tilt-shift objektiv, som jeg ikke havde på det tidspunkt (2006).

Manhattan, New York City, USA. Dette billede af en motorcykel fra New York Police Department er også taget under en vandretur, hvor jeg faldt over det meget klassisk amerikanske billede af en motorcykelbetjent med pistol og markant mærke på tanken. Jeg fik nogle suspekte, men udramatiske, blikke fra nogle vagter da jeg tog billedet.

Billedet er taget med et teleobjektiv (125 mm), hvilket giver et mere »kompakt« udtryk. Der er tale om en meget tæt beskæring i forhold til at have hele betjenten med. Efter min mening fortælles historien om betjenten og hans udstyr bedre ved denne stramme beskæring og uden at man bliver forstyrret af personen.Coney Island, Brooklyn, New York City, USA.


Manhattan, New York City, USA.

Coney Island er en er en halvø, i det sydlige Queens og Brooklyn (New York City, USA). Området, som har flere forlystelsesparker, er et yndet udflugtssted for New Yorks beboere og turister. Området har oplevet mange års forfald og visse dele er meget nedslidte. Fotografiet er taget under en vandretur fra den russiske bydel, Brighton Beach (også kendt som »Little Odessa«).

Fotografiet fortæller en historie om, hvor de markante amerikanske skolebusser holder til når de ikke er i drift. Gentagelserne, teleobjektivet (200 mm) og den relativt store blænde (f/5,6) er med til at give dybde i billedet. Der er fokuseret på den anden bus.

Manhattan er den centrale bydel i New York City. Der er tale om en aflang ø, adskilt fra New Jersey og Staten Island af Hudson River, fra Brooklyn og Queens af East River og fra Bronx af Harlem River. Fotoet er taget i snevejr under en vandretur i byen.

Fotografiet er taget med en relativ lang lukkertid (1/30 s.). Der er fokuseret på taxaen og der er panoreret langs taxaens bevægelse, som gør at taxaen er skarp, men at resten af billedet er en anelse sløret. Personerne i forgrunden er med til at skabe dybde i billedet.Independence Day, New York City, USA.


Jones Beach Air Show, New York, USA.

Independence Day (USA's uafhængighedsdag) falder den 4. juli, hvor USA fejrer sin uafhængighed fra Kongeriget Storbritannien (1776). Siden 1777 har det været almindeligt med fyrværkeri på dagen. Fotografiet er taget fra Williamsburg i Brooklyn ind mod Manhattan.

Der er anvendt stativ og en forholdsvis lang lukkertid (1/20 s.) for at få lys nok. Fyrværkeri kan også tages med endnu længere lukkertid, hvis man ønsker længere aftegninger i billedet. Hvis du bruger et objektiv med stabilisator, skal du huske at slå dette fra når du anvender stativ.

Blue Angels er en gruppe af piloter i det amerikanske luftvåben, som optræder ved flyshow som led i markedsføring af forsvaret. Fotografiet er taget ved Jones Beach Air Show i New York, USA. Flyene er af typen F/A-18 Hornet.

Jeg får mange spørgsmål til dette billede. Det er taget fra stranden, flyene flyver lavt og jeg har anvendt et 300 mm teleobjektiv, som gør at jeg kommer tæt på. Billedet er beskåret en smule. Jeg havde en del billeder fra showet, men anvendte dette da man på originalen faktisk kan se hovederne på piloten og dermed den nærmest afslappende interaktion, der sker under den høje fart. At det foreste fly er skåret af bidrager til indtrykket af fart.Williamsburg, Brooklyn, New York City, USA.


Williamsburg, Brooklyn, New York City, USA.

Williamsburg er et område i bydelen Brooklyn i New York City. Bydelen er bl.a. kendt for et livligt kunstnermiljø og en stor population af jøder. På billedet ses en rabiner, som jeg gik forbi under en vandring i bydelen. Jeg spurgte om lov til at tage billedet og fik heldigvis lov - uden at det forstyrrede motivet.

I dette billede er der både en god interaktion mellem personerne og en god historie, som fortæller noget om en kultur. Man er ikke i tvivl om hvem der er den stærke fader-figur. Billedets farve er tonet ned for at give indtryk af et gammelt fotografi - og som bidrager til stemningen i fotografiet.

Williamsburg, Brooklyn, New York City, USA. Jeg sad på en café i bydelen og nød denne udsigt. Fotografiet giver et indtryk af den mangfoldighed, der præger fantastiske New York. Kombinationen af træningslokalet og den gamle mercedes leder tankerne hen på en gammel Bruce Lee film fra 70'erne.

Bilen i forgrunden er ikke kun en del af fotografiets udtryk, men udgør også en forgrund, som er med til at skabe dybde i fotografiet. Fotografiet er kombineret således, at beskurerens fokus ledes ind mod Kung fu-lokalet, der er placeret i det højre gyldne snit.Brighton Beach, New York City, USA.


Yankee Stadium, New York City, USA.

Brighton Beach er et område i New York-bydelen Brooklyn. Området er også kendt som Little Odessa på grund af den store population af personer fra Ukraine. Skilte på russisk er almideligt forekommende i området. På vej til Coney Island stod jeg af ved Brighton Beach for at gå langs strandpromenaden til den nedslidte forlystelsespark.

Kompositionen er klassisk i den forstand, at horisonten og rækværket er placeret i nederste gyldne snit, og personerne findes der, hvor linjen krydser højre gyldne snit. Fotografiet fortæller en historie om to pensionister, der skuer ud på det uendelige hav.

Yankee Stadium ligger i the Bronx i New York City, USA. Dette fotografi er taget på det »gamle« baseball stadion fra 1923. I 2009 flyttede aktiviteten til et nyt stadion på den anden side af vejen. Under kampen tabte Yankees til New York-rivalen Mets fra Queens. Baseball kampe kan anbefales, hvis man besøger USA.

Fotografiet er komponeret, så personerne og bolden er placeret i de lodrette gyldne snit. Der er godt liv i billedet da man både kan se bolden, og fordi man kan fornemme at battet er i bevægelse. Ved at anvende en længere lukkertid end de anvendte 1/320 sek. kunne denne fornemmelse af bevægelse forstærkes - dog med risiko for at bolden vil blive »trukket« for meget.Washington Monument, Washington DC, USA.


Space Needle, Seattle, Washington, USA.

Washington Monument findes i Washington DC. Grundstene blev lagt i 1848 og bygningen stod færdig i 1884. Bygningen er verdens højeste stenbygning, som måler 169 meter. Da bygningen stod færdig var den verdens højeste bygning.

Fotografiet er taget i »den blå time« lige omkring solnedgang, hvor der stadig er lys på himlen. Obelisken er placeret i venstre gyldne snit. Billedet er taget med lang lukkertid (3,2 sek.) for at sikre lys nok. Ved brug af lang lukkertid bør man så vidt bruge ISO 100 da højere ISO giver mere støj, som forstærkes ved lang lukkertid.

Space Needle er et tårn i Seattle, Washington (USA). Den blev bygget til verdensudstillingen i 1962. Bygningen er 184 meter høj og besøges årligt af 2,3 millioner mennesker.

Fotografiet er taget af bygningen nedefra, hvilket er atypisk i forhold til de billeder man normalt ser af bygningen. De hvide bjælker leder beskureren ind mod elevatoren og op i bygningen. Motivet er placeret lidt til venstre i billedet, hvilket giver et mere harmonisk billede end hvis den var placeret i midten. Skyerne på himlen bidrager til dybden i fotografiet.Lancaster County, Pennsylvania, USA.


Wyoming, USA.

Lancaster County i Pennsylvania (USA) er bl.a. kendt for en stor Amish-grupering. Amish er en protestantisk kristen gruppe, der hovedsageligt er kendt for, at medlemmerne giver afkald på ”moderne” teknologi som biler, telefon og i nogle tilfælde endog knapper i tøjet.

På fotografiet ses et medlem af Amish-gruppering igang med at pløje. Beklædningen og de muldyrstrukne redskaber fortæller en historie om denne kristne gruppering. Ploven er placeret i nederste gyldne snit, og man kan kun lige ane muldyrerne foran ploven. På den måde efterlades det til beskurerens egen fantasi at forestille sig, hvordan trækket ser ud.

Wyoming er USA's 44. stat, og er med 522.830 indbyggere USA's mindst befolkede stat. Dette billeder er taget under en køretur, hvor vi kom forbi to rigtige cowboys, som var i færd med at "flytte kvæg".

Igen er det historien, der bærer billedet. Det golde landskab, kvæget og ikke mindst cowboyen. Kvæget udgør både forgrund og baggrund, og cowboyen er placeret i mellemgrunden, og er dermed til at skabe en god dybde. Fotografiet er beskåret så rytteren ridder ind i billedet.Redwood Natl. and State Parks, California, USA.


Golden Gate Bridge, San Francisco, USA.

Redwood Natl. and State Parks, California, USA.

Golden Gate Bridge, San Francisco, USA.Golden Gate Bridge, San Francisco, USA.


Redwood Natl. and State Parks, California, USA.

Golden Gate Bridge, San Francisco, USA.

Redwood Natl. and State Parks, California, USA.Mount St. Helens, Washington, USA.


Mount St. Helens, Washington, USA.

Mount St. Helens, Washington, USA.Mount Rainier Natl. Park, Washington, USA.


Mount Rainier Natl. Park, Washington, USA.

Mount Rainier Natl. Park, Washington, USA.

Mount Rainier Natl. Park, Washington, USA.Mount Rainier Natl. Park, Washington, USA.


Mount Rainier Natl. Park, Washington, USA.

Mount Rainier Natl. Park, Washington, USA.

Mount Rainier Natl. Park, Washington, USA.Wyoming, USA.


Mining truck, Wyoming, USA.

Wyoming, USA.

Mining truck, Wyoming, USA.Lucin, Utah, USA.


Warm Springs Highway, Oregon, USA.

Lucin, Utah, USA.

Warm Springs Highway, Oregon, USA.Devils Tower Natl. Monument, Wyoming, USA.


Crazy Horse Memorial, South Dakota, USA

Devils Tower Natl. Monument, Wyoming, USA.

Crazy Horse Memorial, South Dakota, USAGrand Teton Natl. Park, Wyoming, USA.


Grand Teton Natl. Park, Wyoming, USA.

Grand Teton Natl. Park, Wyoming, USA.

Grand Teton Natl. Park, Wyoming, USA.Yellowstone Natl. Park, USA.


Yellowstone Natl. Park, USA.

Yellowstone Natl. Park, USA.

Yellowstone Natl. Park, USA.:Yellowstone Natl. Park, USA.


Yellowstone Natl. Park, USA.

Yellowstone Natl. Park, USA.

Yellowstone Natl. Park, USA.Yellowstone Natl. Park, USA.


Yellowstone Natl. Park, USA.

Yellowstone Natl. Park, USA.

Yellowstone Natl. Park, USA.Yellowstone Natl. Park, USA.


Yellowstone Natl. Park, USA.

Yellowstone Natl. Park, USA.Canyonlands Natl. Park, Utah, USA.


Arches Natl. Park, Utah, USA.

Canyonlands Natl. Park, Utah, USA.

Arches Natl. Park, Utah, USA.Canyonlands Natl. Park, Utah, USA.


Arches Natl. Park, Utah, USA.

Canyonlands Natl. Park, Utah, USA.

Arches Natl. Park, Utah, USA.Delicate Arch, Arches Natl. Park, Utah, USA.


Mesa Arch, Canyonlands Natl. Park, Utah, USA

Delicate Arch, Arches Natl. Park, Utah, USA.

Mesa Arch, Canyonlands Natl. Park, Utah, USADelicate Arch, Arches Natl. Park, Utah, USA.


Delicate Arch, Arches Natl. Park, Utah, USA.

Delicate Arch, Arches Natl. Park, Utah, USA.