A Journey Towards Better

Travel Photography
AsienItsukushima (Miyajima), Japan


Itsukushima (Miyajima), Japan

Itsukushima (Miyajima), Japan. Denne hellige ø ligger i nærheden af Hiroshima og er primært kendt for den port, der ses på billedet s. 37.

Billedet er taget tidligt om morgenen, hvor man netop kan fange atypiske situationer. Beskureren trækkes ind i billedet via linjerne i stien, som munken fejer.

Itsukushima (Miyajima), Japan. Denne fem-etagers pagode er endnu et markant bygningsværk på øen, hvor der bl.a. vandrer tamme hjorte omkring blandt de mange turister.

Til dette fotografi er valgt en atypisk vinkel, hvor man stadig kan se de fem etager i bygningen. Bladene fra træet er med til at skabe kontrast og dybde.Itsukushima (Miyajima), Japan


Silver Pavilion (Ginkaku-ji), Kyoto, Japan.

Itsukushima (Miyajima), Japan. I dette billedet ses øens markante tempel, som også er hovedattraktionen. Der er stor forskel på flod og ebbe, og man kan således gå rundt under templet når der er ebbe.

Billedet er taget om natten efter solnedgang. Der er anvendt stativ, fjernudløser og lang lukkertid (30 s.).

Sølvtemplet (Ginkaku-ji), Kyoto, Japan. Templet er bygget i 1482 til shogun Ashikaga Yoshimasa, der var barnebarn til den shogun, som guldtemplet blev bygget til.

Det regnede en del under besøgt i Kyoto. Regnen gør, at farverne bliver kraftigere og dermed giver denne nærmest uvirkelige grønne farve. Beskureren ledes ind i billedet via gelænderet, som man automatisk følger ind i baggrunden.Golden Pavilion (Kinkaku-ji), Kyoto, Japan.


Itsukushima (Miyajima), Japan.

Det Gyldne Tempel (Kinkaku-ji), Kyoto, Japan. Templet er blandt Japans mest kendte seværdigheder. Det blev bygget som en villa i 1397 som pensionsbolig for Shogun Ashikaga Yoshimitsu. Senere blev villaen lavet til tempel af hans søn. Bygningen er belagt med guld, som spejler sig i søen.

Regnen giver et interessant spil i vandet og giver desuden et meget diffust lys. Den lille ø med træer i forgrunden er med til at skabe dybde i billedet.

Itsukushima (Miyajima), Japan. Her ses den kendte port foran øens største tempel. Det kan anbefales at tage en overnatning på selve øen da det er en fornøjelse at opleve den ro, der kommer når øen langsom tømmes for turister.

Jeg tilbragte solnedgang foran porten og tog en serie med fjernudløser og kameraet på stativ. I Photoshop har jeg fjernet nogle mindre pæle ved siden af porten da de forstyrrede billedet, som her fremstår meget roligt.Zen stone garden (Ryoan-ji), Kyoto, Japan.


Kyoto Imperial Palace, Japan.

Zen stenhave (Ryoan-ji), Kyoto, Japan. Dette tempel er mest kendt for sin zen stenhave, hvor 15 større sten er placeret på et område på størrelse med en håndboldbane.

Da jeg skulle tage dette billede ville jeg forsøge at genskabe den ro, som haven udstråler. Derfor er der valgt et enkelt motiv med en tæt beskæring. Man kan dog stadig få en fornemmelse af de frisserede småsten omkring »stenøerne«.

Kyoto Imperial Palace, Japan. Kejserens palads i Kyoto er et af de væsentligste seværdigheder i byen. Jeg valgte at besigtige bygningen under en morgen gåtur, hvor jeg fik øje på joggeren med paraplyen, som stoppede op foran templet.

Personen i rødt fanges umiddelbart af beskureren på grund af kontrasten og placeringen i det gyldne snit. Det er personen, der gør billedet interessant. Der er god dybde i billedet, bla. på grund af personen og bjergene i baggrunden, samt fordi der er anvendt et teleobjektiv (135 mm).Kanda Festival, Tokyo, Japan.


Kanda Festival, Tokyo, Japan.

Kanda festival, Tokyo, Japan. Ved et tilfælde var vi i Japan under denne festival, som har fundet sted siden 1600-tallet og som afholdes hvert andet år. Festivalen indebærer en større parade med traditionelt klædte japanere.

Børn er taknemlige motiver for billeder. I dette billedet ses en lille pige i traditionelle klæder og med et noget mistroisk blik til kameraet. De to personer i baggrunden er med til at skabe dybde og viser at pigen er en del af en gruppe.

Kanda Festival, Tokyo, Japan. Under festivalen bærer de voksne en række imponerende skrin fra områdets templer. De to billeder giver et godt indblik i ko-eksistensen mellem på den ene side respekt for det traditionen, og at der trods alt er tale om en fest.

I begge billeder er valgt en atypisk beskæring for et portræt, men hvor ansigterne er placeret i det gyldne snit. De øvrige personer og skrinene bidrager til at fortælle en historie om konteksten.Harajuku Station, Tokyo, Japan.


Yoyogi Park, Tokyo, Japan.

Harajuku Stationen, Tokyo, Japan. I området omkring stationen og Harajuku-broen kan man komme tæt på nogle af de japanske subkulturer. Jeg havde tidligere taget et portræt af den i øvrigt meget venlige punker. Senere kom han forbi mens jeg tog billeder af pigen med blomsterne, og hvor jeg fik dette billede.

Det første, der springer i øjnene ved dette billede er historien og kontrasten i den »rå« punker, som kigger efter din »fine« pige - man er ikke i tvivl om, at de ser på hinanden. Blænden på f/7,1 giver dybde ved at pigen i baggrunden er uskarp.

Yoyogi Park, Tokyo, Japan. Parken er en af de største i Tokyo, og den ligger i nærheden af Harajuku Stationen. Her oplever man japanerne slappe af. Billedet er taget på en hverdag, hvor flere grupper af skolebørn trænede i »gruppe-sjipning«. Japan byder generelt på mange sjove kulturelle oplevelser.

Billedet er sjovt, og øjenkontakten med nogle af de sjippende give drager fokus ind i billedet. Billedet er beskåret for et mere intenst udtryk. Den lavtstående vintersol gav stor kontrast i billedet - den hvide trøje til venstre er »brændt ud«, men til gengæld er der bevaret detaljer i ansigterne, som ellers ville være alt for mørke.Tokyo Rockabilly Club, Yoyogi Park, Japan.


Tokyo Rockabilly Club, Yoyogi Park, Japan.

Tokyo Rockabilly Club holder til i starten af Yoyogi Park. I weekenden ser man gruppen af disse japanske rockabillies, som drikker og danser. Ligesom de unge på Harajuku-broen, vil disse rockabillies gerne fotograferes.

Der er her tale om to portrætter, der viser medlemmerne i typiske situationer (sætter hår / danser). Begge billeder relativt tæt beskåret for at undgå forstyrrende elementer. I det højre billede, er den mørke baggrund (i kontrast til den lyse forgrund) med til at fremhæve motivet.

Tokyo Rockabilly Club, Yoyogi Park, Japan. Søndag eftermiddag er det rigtige tidspunkt at spotte denne karakteristiske gruppe. Billedet viser stemningen, hvor gruppen i øvrigt er omgivet at turister med fotografiapparater.

Billedet er taget med normalobjektiv (brændvidde på 50 mm) og blænden på f/8 gør at motorcyklen i forgrunden er skarp og at gruppens medlemmer ikke er mere sløret end, at man kan genkende dem som medlemmer af rockabilly-klubben.Tokyo Metro, Japan.


Tokyo Metro, Japan.

Tokyo Metroen er ultra-effektiv, og som turist i byen, er der ikke noget reelt alternativ til at lære at begå sig i systemet. Den hævede hånd med den hvide handske understeger præcisionen i den japanske kollektive trafik.

Togføren er placeret i det gyldne snit, og linjerne i toget giver dybde i billedet. Det blå/hvide skilt er med til at skabe balance i billedet, og leder samtidig tanken hen til Japan.

Tokyo Metroen, Japan. Japanerne arbejder meget, og udnytter effektivt metro-turen til at få lidt søvn. Billedet er ikke atypisk, selvom der også finde vågne mennesker i metroen.

Billedet fortæller historien om de hårdt-arbejdene japanere. Lukkertiden på 1/80 s. gør at baggrunden sløres, så man dels kan fornemme farten i metroen og dels ikke forstyrres af elementer uden for metroen.Tokyo International Forum, Japan.


Sony Building, Ginza, Japan.

Tokyo International Forum er en udstillings- og koncertbygning, som stod færdig i 1996, og ligger i nærheden af Tokyo stationen. Bygningen er en af de mange imponerende bygninger i Tokyo.

Det var oplagt at tage billedet i »portræt«-format med vidvinkel (35 mm) for at vise både gulv og loft. Arkitekturen indeholder nogle imponerende linjer, som fører beskureren ind i billedet.

Sony-Bygningen i Tokyo findes i Ginza-kvarteret, som er Tokyos dyreste indkøbsområde. I Sony-bygningen, som er fra 1966, kan man få indblik i de nyeste produkter fra den japanske elektronik-ikon.

Billedet er taget med stativ og lang lukkertid (2 s.), som giver interessant lys fra de forbikørende biler. Der er anvendt vidvinkel (16 mm), og de karakteristiske fodgængerovergange giver en god dybde i billedet. Der er i Photoshop korrigerede for »styrtende linjer«, som er normalt forekommende ved brug af vidvinkel.Tsukiji fish market, Tokyo, Japan.


Tsukiji fish market, Tokyo, Japan.

Tsukiji fiskemarkedet er en af de største turistattraktioner i Tokyo. Man skal stå tidligt op for at opleve auktionen over tun-fiskene, som her ses under inspektionen forud for auktionen. Det kan anbefales ikke kun at se tun-auktionen, men også de snævre boder i det store kompleks, hvor man kan opleve alt godt fra havet i både død og levende form. Når man er træt af at se på fisk, kan man snuppe lidt sushi til morgenmad på en af fiskemarkedets restauranter.

Billedet giver et godt indblik i den intense stemning forud for selv auktionen. Tunfiskene er med til at skabe dybde i billedet, og personerne i begge sider af billedet kigger ind i billedet, og er med til at bringe beskurerens fokus samme sted.