A Journey Towards Better

Travel Photography




Australien



Blue Mountains, New South Wales.


Outback, Northern Territory.

Aboriginal i Blue Mountains i New South Wales. Disse oprindelige indbyggere i Australien har en spændende historie og kultur. Desværre kan der trækkes mange paralleler til indianerne i USA.

Billedet er et traditionel, tæt-beskåret portræt. Billedet er taget med en brændvidde på 300 mm og en stor blænde (f/4), som giver en lille dybdeskarphed, og dermed også en sløret, uforstyrrende baggrund. Ansigtet er placeret lidt til højre i billedet, så der er lidt mere luft i den retning, han kigger.

»Outback« i Northern Territory. Dette billede, som er taget i nærheden af Uluru (Ayers Rock), viser typisk australsk vegetation i »outbacken«.

Ved at bruge en let tele (f.eks. 70-135 mm) kan man få gode intense landskabsbilleder. Til dette billede er anvendt et 300 mm objektiv. Træerne giver en fin linje, der topper i det højre gyldne snit. Horisonten (bunden af træer) er placeret i det nederste gyldne snit.



Uluru (Ayers Rock), Northern Territory.


Uluru (Ayers Rock), Northern Territory.

Uluru (Ayers Rock) er en meget stor sten, som ligger i Northern Territory. Ayers Rock findes i nationalparken Uluru-Kata Tjuta - ca. 450 km's kørsel sydvest for Alice Springs. Kata Tjuta, som ligger ca. 50 km fra Ayers Rock byder også på nogle spændende sten-formationer.

Dette fotografi er taget omkring solnedgang. Det er specielt fordi det er taget det »forkerte« sted i forhold til de parkeringspladser, der findes ved det officielle »sunset point«. Jorden i forgrunden, og træet i mellemgrunden er med til at skabe dybde i billedet.

Uluru (Ayers Rock), Northern Territory. Uluru er et helligt sted for de lokale aboriginals (»Pitjantjatjara« og »Yankunytjatjara«). Der findes mange vandkilder og vandhuller. Dette billede er taget under et besøg ved en af vandhullerne ved stenen.

Fotografiet viser styrken ved en tæt beskæring, hvor et relativt lille udsnit fortæller hele historien om noget større. Stenens kurve understreges af træet i højre side. Træerne, som er tættere på stenen er med til at give dybde. Der er anvendt polarizer-filter, som giver den meget blå himmel.



Sydney Opera House, New South Wales.


Sydney Opera House, New South Wales.

Sydney Operahus ligger i havnen i Sydney, New South Wales. Bygningen er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon, og er en af de mest særprægede og berømte bygninger fra 1900-tallet. Bygningen blev åbnet i 1973. Taget består af 1.056.000 hvidt-glaserede fliser.

Billedet er taget med Harbour-bridge i baggrunden til højre. Broen blev skåret væk for at sikre et mere stramt udtryk og fokus på motivet. Stjerneeffekten i lyset produceres natutligt af objektivet, og trapperne er med til at skabe dybde.

Sydney Opera House, New South Wales. Denne vinkel til operahuset fandt jeg under en gå-tur på havnen. Jeg havde ikke fotoudstyret, men fandt en egnet dag med et let skydække, som sammen med skumringslyset giver denne meget blå farve.

Billedet er taget med et teleobjektiv (135 mm) på stativ og med lang lukkertid (6 s.). Den nederste del af bygningen er placeret i nederste gyldne snit. Lyset i nederste, højre hjørne trækker beskurerens blik ned fra det store, midterste sejl i bygningen - i lyset kan man i det større print se en række plakater, som er en »skjult detalje«.



page


Byron Bay, New South Wales.

Byron Bay i New South Wales (nord for Sydney) er et kendt surfer-sted. Billedet er taget fra en klippe, der huser et markant fyrtårn. Bølger er et fantastisk motiv, som både indeholder gentagelser og ændringer.

Dette er mit bedste bølge-billede, hvor både vind og (morgen-)lys bidrager til dramatikken. Fotografiet er konverteret til sort/hvid for at et strammere udtryk. Der er lidt mere luft til højre, som er den retning bølgen »bevæger« sig.



Manly Beach, Sydney, New South Wales.


Mardi Gras Parade, Sydney, New South Wales.

Manly Beach er en af Sydneys kendte strande, som findes nord for byen. Der er en hyggelig sejltur gennem Sydney Harbour til denne lille surfer-»by«. Billedet er taget efter en længere cykeltur, hvor jeg slappede af ved stranden.

Billedet er stramt beskåret, så man kun lige kan se bolden. Imod alle regler er aktiviteten rettet ud af billedet. Nettet giver nogle interessante linjer, og stranden/vandet bidrager med dybde og giver kontekst til motivet.

Mardi Gras Parade, Sydney. Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras er en årlig »gay pride parade« - og den største af sin art i verden. Den første parade blev afholdt i 1978.

De to billeder har karakter af reportage-billeder og afspejler stemningen ved at portrætere to mennesker. Den mørke baggrund i højre billede skyldes brugen af flash, som blev placeret ved siden af kameraet for at undgå røde øjne og fladt lys, som ofte fremkommer ved flash direkte forfra.



The Twelve Apostles, Great Ocean Road, Victoria.


The Twelve Apostles, Great Ocean Road, Victoria.

De 12 apopstle er en stenformation langs »Great Ocean Road« i Victoria. »Great Ocean Road« er en 243 km lang vejstrækning i det syd-østlige Australien.

Fotografiet er taget umiddelbart før solopgang. Der er brugt en relativ lille blænde (f/11) for at sikre, at billedet er skarpt. For at opnå det, og de slørede bølger er der anvendt en lang lukkertid (8 s.).



Great Ocean Road, Victoria.


Great Ocean Road, Victoria.

»Great Ocean Road«, Victoria. Endnu en stenformation langs denne smukke vej. Igennem hullet ses et såkaldt »blow hole«, hvor vand presses ind i et hulrum i klipperne, og derved bliver kastet op i luften.

Linjerne i sandstensformationen leder blikket hen mod hullet, som er placeret i venstre gyldne snit. Billedet er konverteret til sort/hvid for en mere dramatisk effekt og mere fokus på linjerne i billedet. I originalet var der lidt luft foroven, som er skåret væk for et strammere udtryk. Havet og klippen i baggrunden skaber dybde.

»Great Ocean Road«, Victoria. På billedet ses »blow holes« ved Cape Bridgewater. Billedet er taget i starten af vores rute langs »Great Ocean Road«. Det er altid fascinerende at opleve vild og aggressiv natur.

Dette fotografi var taget i landskabsformat, men beskåret til portrætformat. Derved er der kommet mere fokus på det dramatiske møde mellem vand og klippe. Portrætformatet giver, sammen med de uskarpe klipper i forgrunden, dybde i billede . De spredte skyer på himlen bidrager til et mere dramatisk billede.



Tasmania.


Great Ocean Road, Victoria.

Tasmansk djævel (Sarcophilus harrisii). Denne kødæder lever kun på Tasmanien. Djævlen er ikke et almindeligt syn i det fri, og dette eksemplar er også fotograferes i en naturpark på Tasmanien.

Der var ikke meget lys, så der er anvendt en stor blænde (f/2,8), hvilket giver en lille dybdeskarphed, som dog bidrager med en god dybde i billedet, hvor tænderne synes at komme ud af billedet. Tænderne, som der er fokuseret på, er placeret i det højre gyldne snit. Den skæve vinkel i billedet bidrager med dramatisk/aggressivitet.

»Great Ocean Road«, Victoria. På billedet ses formationen »London Bridge«. Indtil den 15. januar 1990 var »øen« på billedet landfast med endnu en bue.

Ved at bruge vidvinkel (16 mm) er der skabt dynamik, hvor man samtidig får et indblik i omgivelserne. Klippen i forgrunden skaber dybde i billedet og horisonten er placeret i øverste gyldne snit.



The Three Sisters, Blue Mountains, New South Wales.


Bay of Fires, Tasmania.

De Tre Søstre er en kendt sandstensformation i Blue Mountains i nærheden af Sydney i New South Wales. Der findes en del muligheder for vandreture m.v. i området.

Fotografiet er taget med et 15 mm fiskeøjeobjektiv, som giver denne karakteristiske buede effekt. Stenformationen er ikke som sådan det mest interessante, jeg har set, men i kombination med den storslåede natur i baggrunden får man alligevel øje på storheden i området. Skyerne er med til at skabe liv i billedet.

»Bay of Fires« er en bugt på Tasmanien, som er en af Australiens seks delstater. På billedet ses de røde aflejringer, som området er opkaldt efter.

Fotografiet er et alternativt landskabsbillede taget i portrætformat. Der er anvendt en lille blænde (f/11), som sikrer, at billedet er skarpt over det hele. Stenene i forgrunden er med til at skabe dybde i billedet.



Northern Territory.


Tasmania.

Dromedar i Northern Territory. Dromedaren blev bragt til Australien som trækdyr, men blev senere sat fri, og lever nu vildt i det store vidder i Australien. Denne dromedar er dog fotograferet på en farm, hvor dyrene blev brugt til dromedar-løb.

Billedet er et sjovt portræt af et mærkværdigt dyr. Der er brugt et teleobjektiv (300 mm), som giver et intenst billede, og hvor man ser detajler, man normalt ikke lægger mærke til i billeder, hvor man også ser den markante pukkel.

Kænguruen er et ikonisk dyr for Australien. Det er muligt at se vilde kænguruer især omkring solopgang og solnedgang. Dette billede er dog taget på en naturpark i Tasmania, hvor man kan komme tæt på dyrene.

Billedet er taget og beskåret som et traditionelt portræt med fokus på øjnene og en stor blænde (f/4), som sikrer en sløret baggrund.



Currarong, New South Wales.


Randwick Racecourse, Sydney, New South Wales.

Currarong er en lille by, som ligger et par timers kørsel syd for Sydney i New South Wales. Fyrtårnet findes ved »Beecroft Head Lookout«, hvorfra der er en god udsigt.

Pigtråden danner forgrund i billedet og giver dybde og en historie i billedet. Der er fokuseret på pigtråden selvom motivet egentlig er fyrtårnet. Eftermiddagslyset (og skyggerne) giver en god ro i billedet.

Royal Randwick Racecourse findes i Sydney, New South Wales. Ridebanen bruges også til mange andre formål, herunder koncerter. Når man besøger et land, er det altid spændende at søge ud, hvor de lokale kommer - ridebanen var ingen undtagelse.

Billedet er taget med et teleobjektiv (300 mm), som giver et stramt portræt af en rytter med sin hest. Man kan se på hesten, som vandt løbet, at den netop har været aktiv.



page


Tasmania.

Tasmanien. Billedet er taget en times kørsel øst for delstatens hovedstad, Hobart. Billedet giver et godt indtryk af Tasmaniens storslåede natur, og i baggrunden kan anes lidt af de mange, flotte strande på øen.

Dette er et helt klassisk landskabsbillede taget med en lille blænde (f/11), som sikrer at det mest i billedet er skarpt. Skyggerne i landskabet skaber sammen med træerne i forgrunden en god dybde i billedet.